Tractor
 
 امروز:
نسخه قابل پرينت    
     
 
فرآيند كمپوست  

 

فرآيند كمپوست

كمپوست كردن يكي از روش هاي بازيافت مواد و انرژي از زباله هاي فساد پذير شهري و نيز يكي از روشهاي دفع زباله است. توليد كمپوست يك تغيير فاز بيولوژيكي است كه عامل آن ميكروارگانيزم هاي هوازي در داخل توده زباله مي باشند.
كمپوست، محصول تجزيه، تخمير و فساد مواد آلي زباله است كه در شرايط كنترل شده از نظر وجود اكسيژن، درجه حرارت، ‌نسبت كربن به ازت مواد كمپوست شونده، توسط ميكرو ارگانيزمها توليد مي شود.
از تاسيس اولين كارخانه كمپوست در كشور حدود 35 سال مي گذرد،‌ اين كارخانه در سال 1348 در شهر اصفهان به منظور تبديل زباله به كود، شروع به ساخت شد. هم اينك در كشور، كارخانجات بازيافت زباله در شهرهاي يزد، ‌رودسر و خرم آباد توسط شركت ساخت ماشين و ابزار در دست راه اندازي مي باشد، ‌شركت ساخت ماشين و ابزار با همكاري شركت كره اي اقدام به راه اندازي كارخانجات بازيافت زباله و تهيه كمپوست نموده است. ظرفيت كار اين كارخانجات در حدود 250 تن در روز مي باشد . روش كار شركت ساخت ماشين و ابزار در بين كليه روشهايي كه در ايران براي تهيه كمپوست به كار مي رود مزيت هايي دارد. اين شركت كار خودرا در زمينه طراحي كارخانجات تهيه كمپوست با تكنيك فوق العاده قوي و پيشرفته با هزينه پايين اجرا مي كند.
كارخانجات بازيافت زباله در اصل شامل سه قسمت تهيه كمپوست، سيستم تصفيه شيرابه و سيستم فيلتراسيون مي باشد كه مي تواند بر حسب محل احداث كارخانجات و نوع سفارش، طراحي سيستمهاي تصفيه شيرابه و فيلتراسيون اجرا نشود و فقط كارخانه بازيافت مربوط به تهيه كمپوست باشد ولي بهترين حالت در كارخانجات بازيافت زباله داشتن هر سه قسمت (تهيه كمپوست، سيستم تصفيه شيرابه و سيستم فيلتراسيون) مي باشد.
در رابطه با دفع بوهاي نامطبوع در اين كارخانجات در صورت درخواست مشتري، از سيستم فيلتراسيون تلفيقي كه شامل اسكرابر و بيوفيلتر مي باشد استفاده مي گردد. اصول كار اين سيستم بدين صورت است كه در مرحله اول، گرد و غبار و قسمتي از گازهاي ناشي از تخمير، پس از ورود به اسكرابر، توسط اسپري آب و سطوح نمناك به دام مي افتند. در مرحله بعد، بخشي از گازها كه احتمالا از اسكرابر عبور نموده اند وارد سيستم چند طبقه اي بيوفيلتر مي شوند. گازها در اين قسمت تحت تيمار بيولوژيكي قرار گرفته و به مصرف ميكروارگانيسم هاي موجود در بيوفيلتر خواهند رسيد.
شيرابه توليد شده در سالن تخمير به عنوان مرطوب كننده توده ها در خود سالن مصرف مي گردد. در كارخانجاتي كه داراي سيستم فيلتراسيون نيز مي باشند، حدود 75 درصد پساب توليدي ناشي از اين بخش بوده و باقيمانده ناشي از شستشو ي كارخانه و ... مي باشد. در صورت استفاده از سيستم تصفيه، پساب توليدي وارد محيط زيست نشده و پس از تصفيه، مجددا براي مصارف در كارخانه مورد استفاده قرار خواهد گرفت و در نتيجه كمترين آلودگي و آسيب را به محيط زيست تحميل خواهد نمود.
بطور خلاصه مي توان روند عملياتي در كارخانجات كمپوست را به صورت زير بيان نمود:
1- ورود زباله
2- پاره كردن كيسه ها (‌سرند اوليه)
3- جدا كردن زباله هاي غير قابل كمپوست
4- خرد كردن زباله
5- سرند كردن (سرند ثانويه)
6- تنظيم نسبت كربن به ازت و رطوبت (با اضافه كردن خاك اره و شيرابه)
7- تيمار مواد كمپوست شونده در سالن تخمير (هوا دهي _ زير و رو كردن)
8- سرند كود
9- جداسازي شيشه از كود (‌شيشه جدا كن)
10- بسته بندي كمپوست

دستگاههاي مورد استفاده در فرآيند بازيافت زباله شامل :
-هوپر
-اسلت
-نوار نقاله
- سرند اوليه
-نوار نقاله هاي انتقال
- مگنت اوليه
- خرد كن
- سرند ثانويه
- مگنت ثانويه
- اسكرو فيدر تغذيه خاك اره
- ويندرو
- اسكرو فيدر جمع آوري كود
-سرند كود
-شيشه جدا كن
- دستگاه بسته بندي
 





بازگشت به ليست

   
 
 
 
محصولات
بکهولودر  
پمپ هيدروليك  
کلاچ  
تولید ابزار و قطعات  
ارائه انواع خدمات فني و انرژي  
تجهيزات هيدرومكانيكال سد  
تجهیزات سنگین صنعتی  
بخش پروژه
بخش کارفرما  
رؤسای پروژه ها  
بخش کارشناسان  
گزارش پروژه  
 
 
footer

Home   WebMail   Sitemap English Version
Design & Powerd By: www.raha20.ir           Hosted by : www.programminghost.com